Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Jonathan Vass είναι ένας Junkie αντοχής. Από την εξαιρετικά τρέξιμο σε Randonee Racing, είναι πιο ευτυχισμένος όταν δουλεύει σκληρότερα. Παρά το γεγονός ότι τα πρωταρχικά του αθλήματα τρέχουν και σκι, το πιο αξιομνημόνευτο γεγονός που συμμετείχε στο Bike Mountain.

Ηλικία: 48

Κατοικία: North Pomfret

Οικογένεια: γλυκιά μου, Stephanie; Τρία σκυλιά (“το πλήρωμά μας”) Addie, Bootie και Lola

Επάγγελμα: Σύμβουλος ανακύκλωσης

Πρωτοβάθμια αθλήματα: αγώνες Ultra Running and Skimo (Ski Mountaineering)

VS: Πώς ανακαλύψατε τη σειρά Rando Race της Νέας Αγγλίας;

JV: Αγόρασα την ταινία του Kilian Jornet μια λεπτή γραμμή και ήταν εντελώς αγκιστρωμένη πριν δοκιμάσω ακόμη και το άθλημα. Τότε ανακάλυψα τον Jonathan Shefftz και τη σειρά Rando Race της Νέας Αγγλίας. Πέρυσι ήταν η πρώτη μου σεζόν και πήγα σε πέντε αγώνες, συμπεριλαμβανομένων δύο από αυτή τη σειρά.

VS: Έτσι δεν είχατε εμπειρία με τον Rando Racing πριν από αυτό;

JV: Μεγάλωσα αγωνιστικά σκι, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνισμού στην Ιταλία, αλλά δεν ήμουν εξοικειωμένος με τους αγώνες ορειβάτης σκι. Έκανα τόσο μεγάλη έρευνα για το Skimo όσο μπορούσα και έπειτα αγόρασα τα βασικά: μπότες, δεσμούς, σκι και δέρματα. Έφτιαξα με το πακέτο και τα ρούχα που είχα και μόλις εμφανίστηκα για τους αγώνες. Ο καθένας ήταν τόσο φιλικός και φιλόξενος και άλλοι δρομείς βοήθησαν να με καθοδηγήσουν με καθοδήγηση σχετικά με τους αγώνες, την κατάρτιση και τις επιλογές εξοπλισμού όλη την εποχή. Τώρα έχω κάποια καλύτερη ταχύτητα, συμπεριλαμβανομένου ενός σακιδίου αγώνων που σας επιτρέπει να περάσετε από τα στάδια μετάβασης χωρίς να βγάλετε το πακέτο σας.

VS: Πώς λειτουργούν οι αγώνες Skimo;

JV: Κάθε αγώνας είναι περίπου 10 μίλια με κάποιο σκι, κάποια εκκίνηση και κάποια συσκευασία μπότες. Υπάρχει συνήθως μια σύντομη επιλογή μαθήματος, ανάλογα με την ικανότητά σας. Οι αγώνες ξεκινούν με εμάς να ευθυγραμμίζονται μαζί και να τοποθετήσουμε τα σκι μας στο χιόνι. Τρέχετε ένα τέταρτο ή μισό μίλι και κλειδώνετε στα σκι σας, τα οποία έχουν ήδη τα δέρματα τους. Στη συνέχεια, το δέρμα στην κορυφή του βουνού και το σκι κάτω από κάτι ύπουλο, όπως η άκρη ενός μαύρου διαμαντιού ή κάτι μέσα από το δάσος. Το μάθημα σημειώνεται με μικρές σημαίες που συχνά είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο βουνό βγάζετε τα σκι σας, τα μανδαλώστε στο πακέτο και το πακέτο σας τουλάχιστον 200 πόδια κάθετα. Στη συνέχεια, βάζετε τα σκι σας πίσω και είτε το δέρμα λίγο περισσότερο ή το σκι κάτω σε ένα συγκεκριμένο σημείο όπου βάζετε τα δέρματα σας και επιστρέψτε και το κάνετε ξανά. Οι αγώνες έχουν συνήθως τρεις γύρους. Είναι πραγματικά συναρπαστικό και είναι απλά μια τόσο εκπληκτικά διαφορετική ομάδα ανθρώπων. Υπάρχουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης και πέρυσι υπήρχε μια γυναίκα που αγωνίστηκε με τα παιδιά της. Όλοι εμφανίζονται σε διαφορετικές ταχύτητες.

VS: Τι σας αρέσει;

JV: Ο αγώνας είναι άγριος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι ‘αυτό, αλλά η άτυπη χαλαρή ατμόσφαιρα είναι φιλόξενη και διασκεδαστική από την αρχή. Συγκεντρώνουμε έξω για τις κατευθυντήριες γραμμές και τη διάταξη των μαθημάτων και στη συνέχεια περιπλανιούνται στο δρόμο μαζί στην περιοχή εκκίνησης. Αν σας αρέσει να υπομείνετε και να υποφέρετε και να έχετε πραγματικά δροσερά εργαλεία, είναι ένα υπέροχο άθλημα.

VS: Ας μιλήσουμε λίγο για την εξαιρετικά τρέχουσα.

JV: Έτρεξα cross country στο γυμνάσιο και το κολέγιο, αλλά τότε δεν έκανα τίποτα μέχρι το 2006, όταν έτυχε να βρω ένα αντίγραφο του περιοδικού Triathlete στο πάτωμα της εγκατάστασης ανακύκλωσης. Δεν είχα ακούσει καν για τα triathlons πριν, αλλά επέλεξα ότι ήθελα να το κάνω έτσι πήρα έναν εκπαιδευτή και εκπαιδεύτηκα. Πρώτα έτρεξα τον μαραθώνιο του Βερμόντ και μετά έκανα τριάθλια και αν δεν ήμουν άρρωστος ή τραυματίστηκα, τελείωσα στο 20 %.

Όλη αυτή η εκπαίδευση με οδήγησε στο μάθημα Ironman στο St. George της Γιούτα. Αυτό το μάθημα δεν υπάρχει πλέον επειδή ήταν πολύ δύσκολο. Λιγότερο από τους μισούς δρομείς τελείωσαν. Τελείωσα, αλλά κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα-θυμάμαι ότι η ακριβής στιγμή ήταν στο 16ο μίλι από το τρέξιμο-που επέλεξα αυτό επειδή οι άνθρωποι μου έλεγαν ότι ήμουν ένας μεγάλος δρομέας θα έπρεπε να δοκιμάσω εξαιρετικά τρέξιμο. Τελείωσα με τα triathlons και ποτέ δεν κοίταξα πίσω.

VS: Και αλλάξατε καλύτερα και εκεί;
JV: Πήγα καλύτερα και έτρεξα στο Βερμόντ 50. Φέτος έκανα το Βερμόντ 100, αλλά έπρεπε να εγκαταλείψω το μίλι 70 λόγω προϋπάρχοντος τραυματισμού. Άφησα όμως σε μεγάλα πνεύματα. Ήταν ένα έτος ξεμπλοκάρισμα χάρη στο Skimo. Τελείωσα τέταρτο στο Twin State 50k στο Windsor και έτρεξα 8:35 στο Pinelands 50-Miler στο Maine που είναι 10:17 ρυθμός. Ανυπομονώ να κάνω το Βερμόντ 100 το επόμενο έτος, αφού έχω λίγα πολύ υπερ-αγώνα κάτω από τη ζώνη μου. Φέτος βοήθησα με τη ρύθμιση και τον καθαρισμό, καθώς και το τρέξιμο. Ήταν καλό να συμμετέχουμε επειδή πηγαίνει καλύτερα από το σπίτι μου, οπότε ήταν συναρπαστικό να είμαι μέρος αυτού.

VS: Πώς εκπαιδεύετε για το Skimo;

JV: Πέρυσι δεν εκπαιδεύτηκα καθόλου. Είχα τρέξει 50 με 70 μίλια την εβδομάδα, αλλά αυτό ήταν. Φέτος κάνω πολλή κατάρτιση, προσπαθώντας να αυξήσω το ρυθμό μου. Φορά ένα σακίδιο με βάρη σε αυτό και έχω φορέσει ακόμη και κάποια βάρη αστραγάλου. Το Skimo είναι ένα εξαιρετικό άθλημα και θέλω πραγματικά να τα κάνω καλά. Έμεινα στη σκόνη πέρυσι. Ήταν πραγματικά μια μαθησιακή εμπειρία για μένα για το πώς να σέναnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.