Η Ανώτατη Επιτροπή για την Παράδοση & Legacy (SC) έχει αποκαλύψει αυτή την εβδομάδα το σχέδιο για το στάδιο Al Thumama – το έκτο πρότυπο 2022 FIFA World Cup ™.

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα του Qatari Ibrahim M. Jaidah, επικεφαλής αρχιτέκτονα του Αραβικού Γραφείου Μηχανικών (AEB), το γήπεδο είναι εμπνευσμένο από την κεφαλίδα «Gahfiya».

ΑΥΤΟΣ. Ο Hassan Al Thawadi, Γενικός Γραμματέας της SC, δήλωσε:

Είμαστε πάντα πολύ προσεκτικοί για να συνδυάσουμε το παρελθόν με το μέλλον στα σχέδιά μας. Το Gahfiya είναι μια συνέχεια αυτού του θέματος. Είναι ένα μείγμα της κληρονομιάς και του πολιτισμού μας και μια δέσμευση για το μέλλον.

Ο Al Thawadi συνέχισε να λέει ότι το έργο Al Thumama θα “λάμψει ένα φως στο ταλέντο του Κατάρι”.

Μια εξωτερική άποψη του στάδιο Al Thumama

Ο Al Thawadi είπε:

Το όραμά μας με αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν πάντα να συμπληρώνει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη τοπικών ταλέντων και να ρίξει φως στην τοπική βιομηχανία. Ο Ibrahim M. Jaidah είναι ένας πολύ γνωστός αρχιτέκτονας στο Κατάρ και πιστεύουμε ότι έχει το ταλέντο, το πάθος και τη δέσμευση για αυτό το έργο.

Το Al Thumama Stadium θα χτιστεί σε γήπεδα που χρησιμοποιούνται σήμερα από την Ποδόσφαιρο του Κατάρ. Η περιοχή Al Thumama βρίσκεται στα νότια προάστια της Ντόχα, 12 χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad.

Το γήπεδο θα καθίσει 40.000 οπαδούς το 2022, με την ικανότητα να μειώνεται σε 20.000 σε Legacy Mode και τα υπερβολικά καθίσματα που δωρίζονται σε ένα έθνος που χρειάζεται αθλητική υποδομή.

Το στάδιο Al Thumama θα κατέχει 40.000 οπαδούς το 2022

Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ήδη αρχίσει, με το γήπεδο που πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2020. Ο κύριος εργολάβος είναι μια κοινή-επιτήρηση μεταξύ της εταιρείας Qatari Al Jaber Engineering και της Tekfen Construction της Τουρκίας.

Η AEB, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τον σχηματικό σχεδιασμό, είναι η παλαιότερη αρχιτεκτονική και μηχανική εταιρεία στο Κατάρ. Το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει την πρεσβεία του Ομάν στο Κατάρ.

Ο αρχιτέκτονας Ibrahim M. Jaidah πιστεύει ότι το γήπεδο θα συμβολίσει την εμφάνιση του Κατάρ ως παγκόσμιο αθλητικό κόμβο. Αυτός είπε:

Ο σχεδιασμός είναι ένα νεύμα στο παρελθόν, παρέχοντας μια συναρπαστική ματιά στο αύριο του Κατάρ. Στην κουλτούρα του Κατάρι, το Gahfiya αποτελεί ουσιαστικό μέρος της οδού κάθε νεαρού αγοριού μέχρι την ενηλικίωση.

Αυτή η ιεροτελεστία του πέρασμα ενέπνευσε το όραμά μου για το σχεδιασμό του γηπέδου. Είναι μια αρένα που συμβολίζει τη νεολαία του Κατάρ και την εμφάνισή του ως σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια αθλητική σκηνή, έτοιμη να καλωσορίσει τον κόσμο το 2022.

Μια εναέρια άποψη του σταδίου Al Thumama και του γύρω περιβόλου

Το στάδιο, το οποίο οι οπαδοί θα έχουν πρόσβαση μέσω ειδικών υπηρεσιών λεωφορείων από κοντινή στάση του μετρό, θα διαθέτουν υπερσύγχρονα τεχνολογία ψύξης και εγκαταστάσεις προσβασιμότητας παγκόσμιας κλάσης.

Μετά το τουρνουά, θα φιλοξενήσει μια σειρά από ανέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός boutique ξενοδοχείο και υποκατάστημα της αθλητικής κλινικής Aspetar. Ο περίβολος του γηπέδου θα γίνει κοινοτικός κόμβος που διαθέτει εγκαταστάσεις για διάφορα αθλήματα, όπως χάντμπολ, τένις και κολύμβηση, μεταξύ άλλων.

Ο μηχανικός Hilal Al Kuwari, πρόεδρος του Τεχνικού Γραφείου Παροχής της SC, πιστεύει ότι ο σχεδιασμός υπογραμμίζει τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τον αραβικό κόσμο.

Αυτός ο σχεδιασμός είναι ένας ευπρόσδεκτος δείκτης των ιστορικών δεσμών που ενώνουν τον αραβικό κόσμο ως έναν λαό.

Δεδομένης της πλούσιας πολιτιστικής έμπνευσής του, αυτό είναι ένα άλλο θαυμάσιο σχέδιο που όλοι στο Κατάρ θα είναι χαρούμενοι.

Αυτός ο σχεδιασμός είναι ένας ευπρόσδεκτος δείκτης των ιστορικών δεσμών που ενώνουν τον αραβικό κόσμο ως έναν λαό. Η SC, μαζί με τον κύριο εργολάβο και διάφορους ενδιαφερόμενους, θα εργαστεί ακούραστα για να εγγυηθεί ότι αυτό το στάδιο θα καταγράψει τη φαντασία και θα αφήσει μια ισχυρή κληρονομιά για τους ανθρώπους του Al Thumama.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα προτεινόμενα γήπεδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του 2022.

Παρακολουθήστε το βίντεο της SC σχετικά με το σχεδιασμό του Al Thumama Stadium και την κληρονομιά που θα προσφέρει online μετά την εκδήλωση στο:

Πηγή & εικόνες, ευγένεια: Ανώτατη επιτροπή για την παράδοση και την κληρονομιά (SC)

#Sportsvenuebusiness – σας κρατώντας στο γνωστό!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Leave a Reply

Your email address will not be published.